Over mij

Ik ben Lara Aldewereld, 38 jaar en woon samen met mijn vriend Jos en zoontjes Mees van 3 en Morris van 0 jaar in een oud boerderijtje in het buitengebied van Oosterwolde. Mijn liefde voor tuinieren was altijd al aanwezig, maar met de 6000m2 grond die bij het huis zat, kon ik mij helemaal uitleven. Een groot stuk van ons weiland is inmiddels omgezet tot teeltbedden en de wens is om dit net zover uit te breiden tot er geen bloem meer bij past;)

Mijn liefde voor bloemen is met de paplepel ingegoten. Als klein meisje struinde ik op warme zomeravonden met mijn moeder door de tuin, we bewonderden alle mooie bloemen en de vlinders en bijen die daar op af kwamen. Heerlijk vond ik dat! En dat struinen en bewonderen doe ik nog steeds. Met het geluid van de vogels, de wind door mijn haren en met mijn handen in de grond. In de natuur kom ik tot rust en ben ik op mijn plek.

 

 

Fotografie

Naast mijn liefde voor bloemen, heb ik een grote passie voor fotografie. Deze twee combineren is wat ik het liefste doe. Toen ik op mijn 18e begon als natuurfotograaf, waren vlinders en libellen favoriete onderwerpen om vast te leggen. In de loop der jaren merkte ik dat het steeds lastiger werd om vlinders te spotten, op sommige ochtenden kwam ik geen enkele vlinder of libelle tegen, zelfs in water- en bloemrijke gebieden.

Dat deed mij extra beseffen hoe belangrijk bloemen (en vooral duurzaam geteelde bloemen) zijn. Nu hoef ik niet ver te zoeken, want bij ons op de kwekerij zoemt en gonst het van de vlinders, bijen en libellen.